A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Keszthelyi fogasszeletek

Jahni László receptje

2020. július 15.
  • 150 g fogasfilé bőrével együtt
  • 50 g vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 2 cl tejszín
  • 1/2 zöldpaprika
  • 1/2 paradicsom
  • 2 fej gomba
  • kevés étolaj a sütéshez
  • só, bors, petrezselyem


ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fogasfilét sózzuk, borsozzuk, kevés vaj és étolaj keverékével serpenyőben, zsírpapíron csak a bőrén, készre sütjük. (Közben a hús felőli részét olvasztott vajjal kenegessük.)

Ha kész, a filét kivesszük, a sütőzsiradékot pedig felöntjük fehérborral és zöldségalaplével.

Rövid lévé forraljuk, hozzátesszük a külön megpirított, darabolt paprikát, paradicsomot és gombát. Hozzáadjuk a tejszínt, és készre forraljuk. Tálalásnál burgonyapürét adhatunk mellé.


fogasfilé , vaj , száraz fehérbor , zöldségalaplé , tejszín , paradicsom , zöldpaprika , gomba , olaj , petrezselyem

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra