Receptek

Pot au feu, ahogy a zsarolók szeretik

Bíró Lajos receptje

2020. szeptember 10.

Marhahúsleves (kb. 4 liter)
HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 kg zsíros-faggyús marhaoldalas
  • 1 kg marha ritka csont
  • 4 db bélszínfej
  • 4 db velős csont (félbefűrészelve, megkötve)
  • 2 kg sárgarépa
  • 1 kg paszternák
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 2 db karalábé
  • 3 db héjas és vágásfelületén megpirított vöröshagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 2 ujjnyi lestyánlevél
  • 2 ujjnyi zöldpetrezselyem-levél
  • 20 szem egész bors
  • szerecsendió, só

VÉRPUDINGGAL TÖLTÖTT „PALACSINTA”
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg véres hurka (zsemlés)
  • 6 db kerek rizslap
  • liszt, tojás és panko morzsa
  • a panírozáshoz étolaj a sütéshez

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Marhahúsleves elkészítése:
A fenti alapanyagokból nem túl híg lére eresztve, jól koncentrált, lassan fővő és kristálytiszta húslevest készítünk, amit a leszűrés után gondosan állítunk össze újra a benne főtt zöldségekkel egy rézforralóban.

A bélszínfejet madzagra kötve újra a levesbe lógatjuk, úgy adjuk fel.

Vigyázzunk, hogy a velős csontokból ki ne csússzon a velő, amikor a levest szűrjük.


Vérpudinggal töltött "palacsinta" elkészítése:
A véres hurkát a bélből kifejtjük és átturmixoljuk.

A rizslapot pár másodpercre langyos vízbe merítjük, és egy vizezett konyharuhára emeljük át. Megtöltjük a vérpudinggal, és szorosan felcsavarjuk.

Panko morzsás bundában, bő olajban megsütjük, és így helyezzük a leves mellé, hogy megőrizhesse roppanósságát!


marhaoldalas , marhacsont , bélszínfej , velős csont , sárgarépa , paszternák , kelkáposzta , karalábé , vöröshagyma , fokhagyma , póréhagyma , lestyánlevél , zöldpetrezselyem-levél , szerecsendió , véres hurka , rizslap , liszt , tojás , panko morzsa , étolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra