Pillók Attila receptje
2020. augusztus 6.- 25 dkg borjúszűz
- 1/2 db gránátalma
- 4 ek quinoa (dél-amerikai „gabonaféle”)
- egy csipet római kömény
- pár csepp argán- vagy olívaolaj
- fekete hagymamag ízlés szerint
- pár csepp lime leve
- só, frissen őrölt bors
A borjúszüzet lehártyázzuk, késsel finomra vágjuk, ízesítjük sóval, fűszerezzük római köménnyel, borssal, argán- vagy olívaolajjal.
A quinoát sós vízben megfőzzük, lehűtjük, szűrőben lecsepegtetjük. Kevés olívaolajjal, lime levével, sóval, borssal, fekete hagymamaggal összekeverjük.
TÁLALÁS:
Kis adag quinoát teszünk a tányérra, erre rakjuk a befűszerezett borjútatárt, melynek tetejére gránátalmamagokat, Maldon sót és hagymacsírát teszünk.
borjúszűz , gránátalma , római kömény , quinoa , olívaolaj , lime leve , fekete hagymamag