Receptek

Halászlé

Kérész Kikötő és Étterem receptje

2020. július 27.
  • 2,5 kg vegyes hal (bagoly-, dévér-, laposkeszeg, nagyobb halak csontjai, gerince, egy harcsafej kettévágva)
  • 4 db közepes hagyma
  • 4 db tv paprika
  • 1 dl sűrített paradicsom
  • fűszerpaprika
  • só, bors
  • 4-6 szelet harcsa
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Az alapléhez egy bográcsba vagy fazékba helyezzük a halakat, a hagymát és a tv paprikát, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel.

Addig főzzük, amíg a csontokról leválik a halhús.

Ezután lehűtjük és szűrőn átpasszírozzuk. Vízzel beállítjuk a sűrűségét és zubogva forraljuk 10 percig.

Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszerpaprikát, és forrás után lassú tűzön még fél órát főzzük.

Közben beletesszük a harcsaszeleteket.


hal , tv paprika , hagyma , sűrített paradicsom , fűszerpaprika , harcsa , laposkeszeg , bagolykeszeg , dévérkeszeg , halcsont , harcsafej

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra