Receptek

Fehér csokoládés karfiolkrémleves

Sobják Mátyás receptje

2020. október 14.

Karfiolleves
Hozzávalók:

  • 10 dkg újhagyma
  • 25 dkg karfiol
  • 5 dkg fehér csokoládé (35%-os)
  • 10 dkg vaj
  • 6 dl tejszín
  • 1 dl balzsamecet
  • só, bors

Levesbetét
Hozzávalók:

  • 8 db tigrisrákfarok
  • 1 db kápia paprika
  • 1/2 db citrom héja
  • balzsamecet
  • kevés cukor
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Karfiolleves elkészítése:
A karfiolt tisztítás után felszeleteljük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, sózzuk, borsozzuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben 5-8 percig sütjük. Ezután kivesszük, újra meglocsoljuk olvasztott vajjal, visszatesszük újabb 5-8 percre a sütőbe, és ezt a folyamatot még kétszer megismételjük.
Közben a felszeletelt újhagymát vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a megsütött karfiolt, majd felöntjük a tejszínnel.

Ízesítsük a fehér csokoládéval, balzsamecettel, ízlés szerint sóval, borssal és egy csipet cukorral,


majd hagyjuk 5-10 percig fortyogni, ezután turmixoljuk simára.

Levesbetét elkészítése:
A pácolt kápia paprikához a paprikát 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni, húzzuk le a héját, magozzuk ki.
Egy edényben keverjünk össze kevés cukrot, balzsamecetet és citromhéjat, és tegyük bele a paprikát.

A rákot sózzuk és forró serpenyőben kevés olajon kisütjük.


Tálaláskor a tányér aljára tegyünk pácolt kápia paprikát, rá a garnélát, amit ízesíthetünk néhány málnaszemmel, majd erre öntsük a kész levest.


újhagyma , karfiol , fehér csokoládé , vaj , tejszín , balzsamecet , kápia paprika , tigrisrákfarok , citrom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra