Bereznay Tamás receptje
2019. március 26.- 1 db hosszában kettévágott homárfarok
- 1 ek frissen reszelt parmezán
- 1 ek pankomorzsa
- 5 dkg vaj
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1/2 db citrom reszelt héja
A homár jól felismerhető nagy ollóiról, amelyek az első lábpáron vannak, sőt az első két futólábpáron is van két kisebb olló. Homárt leginkább Európában és Észak-Amerikában halásznak, homárkosarak segítségével. Csaliként kígyót vagy tarisznyarákot használnak. Amerikában és Kanadában a homárállomány megcsappant, Németországban is törvények szabályozzák a védelmüket, csak bizonyos méretek halászhatók.
mint az amerikai homáré. Az európai fajta mélykék színű páncélja foltos mintázatú. Az amerikai homár sötét szürkésbarna. Főzéskor mindkettő egyformán vörös lesz, mint a languszta. A homárok tenyésztésére irányuló próbálkozások eddig sikertelenek voltak a magas költségek miatt. A homár ugyanis szép komótosan növekszik.
HOMÁR PÁNCÉLJÁNAK FELNYITÁSA
1. Hirtelen csavarással válasszuk el a megfőtt rák fejét a testétől
2-3. Ollóval vágjuk át a farki rész alsó felét,
és húzzuk ki a páncélból
4. Az ollót feltörjük, a húst egy darabban kivehetjük az ollóból
Elkészítése: Az összes hozzávalót összekeverjük és elosztjuk a két homárfarok húsos felén. Grillsütő alatt világosra pirítjuk. Citromos hollandi mártással és petrezselyemolajjal tálaljuk.
citrom , petrezselyem , parmezán , homárfarok , pankomorzsa , vaj