A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Grillezett sügér feketegyökérrel és rebarbarával, lazackaviárral

Kanász László receptje

2020. július 29.
  • 50 dkg feketegyökér
  • olívaolaj
  • vaj
  • citromnád
  • 40 dkg vörössügér-filé
  • 15 dkg rebarbara
  • méz
  • 2 db mangó
  • snidling
  • lazackaviár
  • 1 db citrom
  • 1 db chili paprika

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A feketegyökeret megtisztítjuk, majd sóval, olívaolajjal, citromfűvel puhára főzzük. 1-2 db kivételével leturmixoljuk, és kevés vajat adunk hozzá.

A rebarbarát vékonyan meghámozzuk, majd 1 evőkanál mézzel vákuumfóliázzuk, és forrásban lévő vízbe tesszük, amíg puha nem lesz. Ha lehűlt, felszeleteljük.

A mangót megtisztítjuk, felkockázzuk, chilivel, citromlével, snidlinggel és olívaolajjal összekeverjük.

A sügérfiléket 10 százalékos sóoldatba helyezzük 15 percre, majd olívaolajon a bőre felől megsütjük a félretett feketegyökér-darabokkal együtt.

A rebarbarával, a mangóval és a lazackaviárral tálaljuk.


feketegyökér , rebarbara , olívaolaj , vaj , citromnád , vörössügér-filé , méz , mangó , snidling , citrom , lazackaviár , chili paprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra