Kanász László receptje
2020. július 29.- 50 dkg feketegyökér
- olívaolaj
- vaj
- citromnád
- 40 dkg vörössügér-filé
- 15 dkg rebarbara
- méz
- 2 db mangó
- snidling
- lazackaviár
- 1 db citrom
- 1 db chili paprika
A feketegyökeret megtisztítjuk, majd sóval, olívaolajjal, citromfűvel puhára főzzük. 1-2 db kivételével leturmixoljuk, és kevés vajat adunk hozzá.
A rebarbarát vékonyan meghámozzuk, majd 1 evőkanál mézzel vákuumfóliázzuk, és forrásban lévő vízbe tesszük, amíg puha nem lesz. Ha lehűlt, felszeleteljük.
A mangót megtisztítjuk, felkockázzuk, chilivel, citromlével, snidlinggel és olívaolajjal összekeverjük.
A sügérfiléket 10 százalékos sóoldatba helyezzük 15 percre, majd olívaolajon a bőre felől megsütjük a félretett feketegyökér-darabokkal együtt.
A rebarbarával, a mangóval és a lazackaviárral tálaljuk.
feketegyökér , rebarbara , olívaolaj , vaj , citromnád , vörössügér-filé , méz , mangó , snidling , citrom , lazackaviár , chili paprika