Patai Lajos receptje
2020. július 30.- 1,5 kg erdei gomba vegyesen
- 2 dkg savanyított gyöngyhagyma
- 1 kg malaccsászárhús
- 20 dkg vöröshagyma
- 20 dkg fokhagyma
- 1 dkg újhagyma
- 1 kg kacsazsír
- 10 dkg vaj
- 3 l zöldségalaplé
- kakukkfű, só, bors
A megtisztított gombákat felszeleteljük (a rókagombát tépjük), majd vöröshagymával és újhagymával megpirítjuk, és a forró zöldségalaplével, vajjal és fűszerekkel együtt leturmixoljuk. Ha kell, ízesítjük.
A besózott malaccsászárt kacsazsírba helyezzük, úgy, hogy az ellepje.
Félbevágott fokhagymát és kakukkfüvet teszünk mellé, és kis lángon addig konfitáljuk, amíg omlóssá nem válik a hús.
TÁLALÁS:
Mélytányérba helyezzük a húst, levest merünk rá, gyöngyhagymát adunk hozzá.
erdei gomba , malaccsászárhús , gyöngyhagyma , vöröshagyma , fokhagyma , újhagyma , kacsazsír , zöldségalaplé , kakukkfű