A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Pad Thai zöldségekkel

Segal Viktor receptje

2014. február 3.
  • 2 db csirkemell, ujjnyi vastagra szeletelve
  • 1 csomag thai rizstészta
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 5 dkg szójacsíra
  • 4 szál újhagyma, zöldjével együtt felkarikázva
  • 1 db friss chili hosszában félbevágva, kimagozva és apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

AZ ÖNTET
HOZZÁVALÓK:

  • 2 ek halszósz
  • 1 ek tamarindpaszta
  • 1 ek víz
  • 1 ek barna cukor
  • 1 db lime leve
  • 1 ek semleges olaj a sütéshez

TÁLALÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 4 ek korianderlevél
  • 1 db lime cikkekre vágva
  • 4 ek sózatlan, pörkölt mogyoró, durvára aprítva
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A rizstésztát a csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészítjük. Típustól függően van, amelyiket elég meleg vízbe áztatni, van, amelyiket néhány percig főzni kell. Elkészítjük az öntetet: elkeverjük a halszószt, a tamarindpasztát, a vizet, a barna cukrot és a lime levét. Egy wokot vagy serpenyőt szárazon felforrósítunk, 1 evőkanál olajat adunk hozzá, majd rádobjuk a csirkemellcsíkokat. 1,5-2 percig dobva-rázva pirítjuk. Hozzáadjuk az összes hozzávalót, és ezzel is pirítjuk még egy percet. Hozzáadjuk a rizstésztát, és addig pirítjuk, amíg a tészta át nem melegszik. Ekkor hozzáadjuk az öntetet.

TÁLALÁS:
Mélytányérban, felkarikázott újhagymával friss korianderzölddel díszítjük. Megszórjuk pörkölt mogyoróval, 1-1 cikk lime-ot teszünk rá, és azonnal tálaljuk.




pad thai , csirkemell , thai rizstészta , vöröshagyma , szójacsíra , újhagyma , chili , fokhagyma , tamarindpaszta , halszósz , lime , korianderlevél , mogyoró

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra