Receptek

Káposztás harcsa

Soltész Gábor (Sárga Borház) receptje

2020. július 15.
  • 60 dkg filézett harcsa
  • 8 dkg húsos szalonna
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg vöröshagyma
  • só, bors, babérlevél

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A húsos szalonnát a vöröshagymán lepirítjuk, majd hozzákeverjük a savanyú káposztát, és az egészet átpirítjuk. Sütőtálba helyezzük a káposztát, a harcsafilét ráhalmozzuk. (Lehet több rétegben is.)

A tetejére fűszeres tejfölt öntünk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, majd 5 percig lepirítjuk a tetejét.

Tálaláshoz kerek szúróformát használunk.

Köretnek pirított hagymásburgonya-labdákat ajánlanak.


harcsa , szalonna , savanyú káposzta , tejföl , vöröshagyma , babérlevél

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra