Tiago Sabarigo receptje
2022. február 9.Paprikaszósz
Hozzávalók:
- 250 g friss paprikadzsúsz 
(2 db kaliforniai paprika ad kb. 2,5 dl dzsúszt) - 50 g szójaszósz
 - 50 g mirin
 - 25 g fehér misopaszta
 - 0,5 g kukoricakeményítő
 
Açorda
Hozzávalók:
- 100 g koriander
 - 100 g spenót
 - 100 g fehér kenyér (belseje)
 - 150 g tejszín
 - 100 g víz
 - 10 g vaj
 - 5 g fokhagyma
 - 200 g friss szívkagyló
 - 50 g fehérbor
 - 50 g víz
 - egy csipet friss koriander
 - egy csipet só
 
A paprikaszósz hozzávalóit forrásig hevítjük, a legvégén adjuk hozzá a keményítőt, összeforraljuk, és az egészet botmixerrel keverjük pár percig, majd szitán préseljük át a szószt.
Az açordához a koriandert és a spenótot forrásban levő vízbe tesszük néhány másodpercre, majd egy szűrővel jeges vízbe helyezzük. Papírtörlőn megszárítjuk.
A vajat megolvasztjuk és hozzáadjuk a fokhagymát. A fehér kenyeret beáztatjuk a tejszínbe, és hozzáadjuk a fokhagymás vajhoz. Ezután adjuk hozzá a korianderes spenótot, végezetül a vizet, és ízlés szerint sózzuk.
A kagylót megfőzzük a fehérborban és a korianderben, majd a kész açordát krutonkockákkal tálaljuk a mangalicatarja mellé, amelyet 65 fokon szuvidáltunk 16 órán át.
![]()
kaliforniai paprika , szójaszósz , mirin , misopaszta , kukoricakeményítő , koriander , spenót , szívkagyló , tejszín , vaj , fehérbor
                    
                
        



