Litauszki Zsolt receptje
2020. július 30.A TORTA ALJA
HOZZÁVALÓK:
- 50 g kész omlós tészta
- 25 g dió
- 25 g vaj
- só, cukor, fahéj ízlés szerint
KRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 200 g fehér csokoládé
- 200 g mascarpone sajt
- 200 g Philadelphia sajt
- 2 cl rum
- 1/2 db lime (leve és héja)
DÍSZÍTÉS
HOZZÁVALÓK:
- ribizli
- ribizlikrém
- áfonya
- áfonyakrém
- ribizlifagylalt
ELKÉSZÍTÉSE:
Az omlós tésztát és a diót nagy darabokra törjük, elkeverjük a szobahőmérsékletű vajjal, és ízesítjük sóval, cukorral, őrölt fahéjjal. 180 °C-on 10 percig sütjük apró tortaformákban, majd kihűtjük.
KRÉM
ELKÉSZÍTÉSE:
A csokit felolvasztjuk és összekeverjük a többi alapanyaggal. A tortaformák tetejére adagoljuk, és 12 órán át a hűtőben dermesztjük.
TÁLALÁS:
A képen látható módon tálaljuk.
desszert , sajt , ribizli , áfonya , dió , mascarpone , kész omlós tészta , vaj , fahéj , Philadelphia sajt , fehér csokoládé , rum , lime , ribizlikrém , áfonyakrém , ribizlifagylalt