A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Pirított rókagomba

Segal Viktor receptje

2020. augusztus 2.
  • 1/2 kg rókagomba megtisztítva
  • 1 fej salotta hagyma finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • 1 ek petrezselyem apróra vágva
  • 1 ek málnaecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek hideg vaj felkockázva
  • 2 kis bagett hosszában félbevágva, megpirítva

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A rókagombát forró serpenyőben nagy lángon, olívaolajon elkezdjük pirítani.

Amikor a gomba félig elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk a málnaecettel.

További 2-3 percig állandóan kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a hideg vajat, és folytonos kevergetés mellett lehúzzuk a tűzről. Amint a vaj elolvadt, a ropogós bagettre halmozva tálaljuk.


rókagomba , salotta hagyma , fokhagyma , petrezselyem , málnaecet , olívaolaj , vaj , bagett

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra