Receptek

Káposzta kolozsvári módon

Készítette: Segal Viktor és Péter Balázs - A Szakács mesterségnek könyvecskéje (1695 előttről). receptje

2020. december 12.
  • 75 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 db libacomb (kb. 30-30 dkg)
  • 1 l húsalaplé
  • 5 dkg sertészsír
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

Az olvasztott zsíron a káposztát enyhén megpirítjuk. A szalonnát szeletekre vágjuk.
A libacombot megtisztítjuk, enyhén befűszerezzük, majd felváltva rétegezzük a három hozzávalót.
Felöntjük az alaplével, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.

Lassú tűzön kb. két óra alatt készre pároljuk.



savanyú káposzta , kolozsvári szalonna , libacomb , húsalaplé , sertészsír