Mogyorósi Gábor receptje
2020. július 29.Az étteremben 40 dekás, kukoricán nevelt csibét használnak.
PÁCLÉ
HOZZÁVALÓK:
- 1,5 l víz
- 1 dl teriyaki szósz
- 50 g barnacukor (Demerara)
- 50 g pácsó
A szárnyast a páclében 6 órán át hagyjuk állni a hűtőszekrényben. Ezután alaposan lemossuk, leszárítjuk (a pácolás következtében a hús sokkal szaftosabb lesz).
A csibét félbevágjuk, olajban sütjük nagy lángon a bőrös oldalán, mintegy 3 percig. Megfordítjuk, a csonton további 2 percig sütjük. 5 percig meleg helyen pihentetjük (kb. 50-60 °C-on).
Végül 3-5 percre grill alá (szalamanderbe) tesszük, pirosra sütjük. Az így elkészített csirke a saját naturális jó ízével, szaftosságával élményszerű.
TÁLALÁS:
Mézszerűre sűrített pecsenyelevet és szezonális zöldséget vagy salátát adunk hozzá. Az étteremben előfordul patisszonpürével és zöldborsófőzelékkel egyaránt.