Receptek

Minestrone

Nábelek Zsófia receptje

2021. február 17.
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 szál szárzeller
  • 1 kis konzerv hámozott paradicsom
  • 10 dkg karfiol
  • 10 dkg zöldborsó
  • 50 g zöldbab
  • 1 db kisebb cukkini
  • 10 dkg gyöngybab
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
AZ OLASZOK jellegzetes levese, amely nemcsak regionálisan, de településenként, sőt családonként is más, ahogyan az az olasz recepteknél megszokott. Sokféle zöldségből készülhet, a legtöbb változatba kerül bab, cukkini és paradicsom, ezenkívül szárzeller, répa, egyes változatokba tésztát, rizst vagy akár mindkettőt is tesznek. A minestrone alla genovese egy liguriai változat, amelynél egy kanál zöld pestóra merik a forró levest, végül kevés parmezánt reszelnek a tetejére. A „cucina povera”, vagyis a szegénykonyha eledele, szinte egytálételhez hasonlóan rusztikus, laktató, éltető leves.


ELKÉSZÍTÉSE:

A babot előző nap készre főzzük. Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon puhára dinszteljük, hozzáadjuk a felaprított sárgarépát és a szárzellert. Néhány perc után a leszűrt, felkockázott paradicsomot is hozzátesszük, majd felöntjük az alaplével. 15 perc főzés után hozzáadjuk a rózsáira bontott karfiolt, a zöldborsót, a zöldbabot és a felszeletelt cukkinit, majd sózzuk. További tíz perc után a leveshez adjuk a már megfőtt babot, és néhány perc után tálaljuk.


zöldségalaplé , vöröshagyma , olívaolaj , sárgarépa , szárzeller , paradicsom , karfiol , zöldborsó , zöldbab , cukkini , gyöngybab

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra