Nábelek Zsófia receptje
2021. február 17.- 1 l zöldségalaplé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 szál sárgarépa
- 2 szál szárzeller
- 1 kis konzerv hámozott paradicsom
- 10 dkg karfiol
- 10 dkg zöldborsó
- 50 g zöldbab
- 1 db kisebb cukkini
- 10 dkg gyöngybab
ELKÉSZÍTÉSE:
A babot előző nap készre főzzük. Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon puhára dinszteljük, hozzáadjuk a felaprított sárgarépát és a szárzellert. Néhány perc után a leszűrt, felkockázott paradicsomot is hozzátesszük, majd felöntjük az alaplével. 15 perc főzés után hozzáadjuk a rózsáira bontott karfiolt, a zöldborsót, a zöldbabot és a felszeletelt cukkinit, majd sózzuk. További tíz perc után a leveshez adjuk a már megfőtt babot, és néhány perc után tálaljuk.
zöldségalaplé , vöröshagyma , olívaolaj , sárgarépa , szárzeller , paradicsom , karfiol , zöldborsó , zöldbab , cukkini , gyöngybab