Receptek

Vörösborban sült tarja céklás tormával

Heit Lóránd (Heit Családi Birtok, Létavértes) receptje

2021. szeptember 29.
  • 1 szelet tarja személyenként
  • 2-3 dl vörösbor
  • hagyma, fokhagyma
  • rozmaring, só, bors
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tarjaszeletek méretétől függően előkészítünk annyi szeletet, ahány személyre főzünk.

Fűszerezzük a hússzeleteket sóval, borssal, fokhagymagerezdekkel. Mindegyik hússzelet tetejére teszünk 1-2 karika hagymát, néhány levél rozmaringot.

A tepsibe elhelyezett hússzeleteket felöntjük kb. 2-3 dl vörösborral.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 2,5-3 órát sütjük.


Ha elkészült, céklás tormával fogyasztjuk, de bármelyik karakteres, erős tormát szívesen ajánljuk hozzá, pl. a fokhagymásat, mustármagosat vagy akár a chiliset is.


tarja , vörösbor , vöröshagyma , fokhagyma , torma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra