Heit Lóránd (Heit Családi Birtok, Létavértes) receptje
2021. szeptember 29.- 1 szelet tarja személyenként
- 2-3 dl vörösbor
- hagyma, fokhagyma
- rozmaring, só, bors
A tarjaszeletek méretétől függően előkészítünk annyi szeletet, ahány személyre főzünk.
Fűszerezzük a hússzeleteket sóval, borssal, fokhagymagerezdekkel. Mindegyik hússzelet tetejére teszünk 1-2 karika hagymát, néhány levél rozmaringot.
A tepsibe elhelyezett hússzeleteket felöntjük kb. 2-3 dl vörösborral.
Ha elkészült, céklás tormával fogyasztjuk, de bármelyik karakteres, erős tormát szívesen ajánljuk hozzá, pl. a fokhagymásat, mustármagosat vagy akár a chiliset is.
tarja , vörösbor , vöröshagyma , fokhagyma , torma