A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Oregánós „burgonyafőzelék” konfitált borjúnyakkal

Gyurik Gábor receptje

2016. január 29.
  • 2,5 kg borjúnyak
  • 1,5 kg libazsír
  • 1,5 kg burgonya
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 ág rozmaring
  • 1 cs oregánó
  • só, őrölt bors 
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A borjúhúst sózzuk, borsozzuk, a felmelegített zsírba tesszük a hagymákkal, rozmaringgal együtt. Kis lángon 3-4 órát konfitáljuk. Ha elkészült, szeleteljük, tálalás előtt pici libazsíron megpirítjuk. A burgonyákat sós vízben puhára főzzük, a felét karikára vágjuk, ezt tálaláshoz friss oregánóval szórjuk meg. A burgonya másik felét tejföllel összeturmixoljuk, majd szifonba töltjük. Tálaláskor a melegen szelt burgonya mellé nyomjuk.


oregánó , borjú , burgonya , borjúnyak , libazsír , vöröshagyma , fokhagyma , tejföl , rozmaring

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra