Receptek

Jahni László kocsonyája

Jahni László receptje

2025. január 2.

1 kg fej, fül, köröm, orr, bőr

1 db vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

5-10 szem egész bors 

2 db babérlevél

10 dkg vegyes zöldség

2 db lila hagyma

1/2 db citrom leve

1 kk ecetes marinádban főtt mustármag

ADAG: 4 főre

A húsokat megtisztítjuk, hideg vízben főzni kezdjük. Az első levet leöntjük róla, majd lehabozzuk, aztán hozzáadjuk a hagymákat, babérlevelet, egész borsot és kevés zöldséget. Gyöngyöző lángon puhára főzzük, leszűrjük. Kicsontozzuk, egymásra rétegezzük, lehetőleg préselve kihűtjük. Formára vágjuk, a tányér aljába tesszük, utána ráöntjük a lezsírozott levet. Tálaláskor a tetejére vékonyra szeletelt, lesózott, citromlével savanyított lila hagymát teszünk némi mustármag társaságában.


kocsonya

Kapcsolódó cikkek