Jahni László receptje
2025. január 2.1 kg fej, fül, köröm, orr, bőr
1 db vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
5-10 szem egész bors
2 db babérlevél
10 dkg vegyes zöldség
2 db lila hagyma
1/2 db citrom leve
1 kk ecetes marinádban főtt mustármag
só
A húsokat megtisztítjuk, hideg vízben főzni kezdjük. Az első levet leöntjük róla, majd lehabozzuk, aztán hozzáadjuk a hagymákat, babérlevelet, egész borsot és kevés zöldséget. Gyöngyöző lángon puhára főzzük, leszűrjük. Kicsontozzuk, egymásra rétegezzük, lehetőleg préselve kihűtjük. Formára vágjuk, a tányér aljába tesszük, utána ráöntjük a lezsírozott levet. Tálaláskor a tetejére vékonyra szeletelt, lesózott, citromlével savanyított lila hagymát teszünk némi mustármag társaságában.