Cetner Attila receptje
2021. január 11.- 300 g malacfül
- 500 g libazsír
- 1 darab babérlevél
- 2 szál kakukkfű
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 4-5 szem egész bors
- só ízlés szerint
MARHANYELVES KOCSONYA
HOZZÁVALÓK:
- 600 g sertésköröm
- 200 g füstölt marhanyelv
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 150 g sárgarépa
- 50 g zöldség
- 50 g zeller
- 2 darab babérlevél
- 4-5 szem egész bors
- só ízlés szerint
HAGYMALEKVÁR
HOZZÁVALÓK:
- 150 g vöröshagyma
- 50 g fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 50 g friss reszelt torma
- 200 ml vörösbor
- 1 ek méz
- 2 szál kakukkfű
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
MARHANYELVES KOCSONYA ELKÉSZÍTÉSE:
A malackörmöket leforrázzuk, majd feltesszük főni, hagymával, fokhagymával, marhanyelvvel és a zöldségekkel egy jóízű kocsonyalevet készítünk, folyamatosan zsírozzuk és habozzuk, hogy áttetsző levet kapjunk. A lezsírozott, leszűrt kocsonyalevet, miután belehelyeztük az apró kockára vágott marhanyelvet, lehűtjük.
HAGYMALEKVÁR ELKÉSZÍTÉSE:
Vajon a fél karikára vágott hagymát nagyon lassú tűzön megpároljuk, hozzáadjuk a mézet, a kakukkfüvet, a fokhagymát, a friss tormát, és vörösborral készre főzzük, majd pürésítjük.
TÁLALÁS:
Dermedés után a hagymakrémből kanapét (szendvicsfalatkákat) készítünk. A konfitált malacfület még meleg állapotban csíkokra vágjuk, a hagymakrémre tesszük, majd dióolajos bébimángolddal díszítjük.
malacfül , libazsír , babérlevél , kakukkfű , fokhagyma , sárgarépa , zeller , sertésköröm , füstölt marhanyelv , vöröshagyma , torma , vörösbor , méz , vaj