Auguszt Olga receptje
2020. július 29.PISKÓTA
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 35 dkg rebarbara
- 5 db tojás
- 2 dkg sütőpor
EPERCOULIS
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg eper
- 25 dkg cukor
A rebarbarát meghámozzuk, mint a spárgát. 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Nem kell előfőzni vagy párolni, tökéletesen megpuhul a piskótában.
Vajazott, lisztezett formába öntjük. A rebarbarát egyenletesen elosztva beleszórjuk. A tészta vastagságától függően,
EPERCOULIS ELKÉSZÍTÉSE:
A coulis olyan átpasszírozott mártás, melybe az eredeti alapanyagból darabkákat is belerakunk. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, kissé feldaraboljuk.