Receptek

Epres, rebarbarás piskóta

Auguszt Olga receptje

2020. július 29.

PISKÓTA
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 35 dkg rebarbara
  • 5 db tojás
  • 2 dkg sütőpor

EPERCOULIS
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg eper
  • 25 dkg cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
PISKÓTA ELKÉSZÍTÉSE:
A rebarbarát meghámozzuk, mint a spárgát. 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Nem kell előfőzni vagy párolni, tökéletesen megpuhul a piskótában.



A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük egyharmad cukorral, a sárgáját kétharmad cukorral, és tűzhelyen 80 °C-ig melegítjük, folytonos keverés közben. Vigyázzunk, ha túlmelegítjük, rántotta lesz belőle! Majd külön felverjük: sűrű krém állagú lesz.

A vajat megolvasztjuk. A felvert tojásokat összekeverjük, keverés közben beleszórjuk a lisztet a sütőporral, majd lassan hozzáöntjük a vajat.

Vajazott, lisztezett formába öntjük. A rebarbarát egyenletesen elosztva beleszórjuk. A tészta vastagságától függően,

legalább fél-háromnegyed óráig sütjük 160 °C-on.



EPERCOULIS ELKÉSZÍTÉSE:
A coulis olyan átpasszírozott mártás, melybe az eredeti alapanyagból darabkákat is belerakunk. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, kissé feldaraboljuk.

A cukrot rászórjuk, fél óra múlva botmixerrel a kétharmadát összetörjük. Átpasszírozzuk, hogy a magok egy részétől megszabaduljunk.

Az átszűrt eperlébe beletesszük a maradék egyharmad epret.




rebarbara , eper , vaj , porcukor , liszt , tojás , sütőpor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra