Receptek

Rakott káposzta

Segal Viktor receptje

2020. december 1.
  • 1 kg vágott savanyú káposzta
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg rizs
  • 1 l húsalaplé
  • 25 dkg apróra vágott sertéscomb
  • 40 dkg füstölt kolbász
  • 4 db főtt tojás
  • 5 dl tejföl
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg sertészsír
  • 1 tk fűszerpaprika
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A vágott sertéshúsból pörköltet készítünk. A rizsből húsalaplével párolt rizst főzünk. A cukrot óvatosan felolvasztjuk, rátesszük a káposztát, és folyamatos kevergetés közben puhára pároljuk.

Egy hőálló tálat kevés zsiradékkal kikenünk. A tálba rétegezve helyezzük a káposztát, tojáskarikát, kevés hosszúkás darabokra vágott szalonnát, a karikára szelt füstölt kolbászt és a pörköltet.

Meglocsoljuk tejföllel, ezután folytatjuk a rétegezést a rizzsel, majd ugyancsak tojással, szalonnával, kolbásszal, pörkölttel, tejföllel.

A tetejére káposzta kerüljön, amire ismét tejfölt teszünk. Előmelegített sütőben, 160 °C-on 40-45 perc alatt készre sütjük.


savanyú káposzta , rizs , sertéscomb , húsalaplé , füstölt kolbász , sertészsír , vöröshagyma , fűszerpaprika , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra