Segal Viktor receptje
2020. december 1.- 1 kg vágott savanyú káposzta
- 10 dkg cukor
- 20 dkg rizs
- 1 l húsalaplé
- 25 dkg apróra vágott sertéscomb
- 40 dkg füstölt kolbász
- 4 db főtt tojás
- 5 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg sertészsír
- 1 tk fűszerpaprika
- só, bors
A vágott sertéshúsból pörköltet készítünk. A rizsből húsalaplével párolt rizst főzünk. A cukrot óvatosan felolvasztjuk, rátesszük a káposztát, és folyamatos kevergetés közben puhára pároljuk.
Egy hőálló tálat kevés zsiradékkal kikenünk. A tálba rétegezve helyezzük a káposztát, tojáskarikát, kevés hosszúkás darabokra vágott szalonnát, a karikára szelt füstölt kolbászt és a pörköltet.
Meglocsoljuk tejföllel, ezután folytatjuk a rétegezést a rizzsel, majd ugyancsak tojással, szalonnával, kolbásszal, pörkölttel, tejföllel.
A tetejére káposzta kerüljön, amire ismét tejfölt teszünk. Előmelegített sütőben, 160 °C-on 40-45 perc alatt készre sütjük.
savanyú káposzta , rizs , sertéscomb , húsalaplé , füstölt kolbász , sertészsír , vöröshagyma , fűszerpaprika , tojás