Receptek

Rózsaszínűre sütött galambmell libamájecettel

Kalla Kálmán receptje

2020. július 26.
  • 4 db fiatal galamb melle (bőr és csont nélkül)
  • só, bors
  • 1 tk friss kakukkfű vágva
  • 2 ek olaj
  • 100 g libamáj
  • 1 tk konyak
  • 1 tk sherry
  • 1 ek tokaji aszú
  • 1 tk balzsamecet
  • 2 ek tejszín
  • 1/3 csésze galamberőleves
  • 8 szem sült gesztenye
  • 4 adag burgonyapüré

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A melleket sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, és beleforgatjuk az olajba.

1 órára hűtőbe tesszük.

A libamájat 5 mm-es kockákra vágjuk és egy magas falú edénybe tesszük, sóval, borssal ízesítjük. A májra öntjük a konyakot, sherryt, tokaji aszút, balzsamecetet, elkeverjük és félretesszük.

Egy serpenyőt felforrósítunk, és az olajos galambmelleket kicsit megpirítjuk. Tepsire tesszük a melleket és 80 °C-os sütőben 20 percig sütjük, közben kétszer megfordítjuk.

A májhoz hozzákeverjük a tejszínt, összeturmixoljuk. A forró erőlevest turmixolás közben apránként a májpüréhez dolgozzuk. Ez a mártássűrűségű libamájecet. Melegíteni már nem szabad.


TÁLALÁS:
A melleket kivesszük a sütőből. Meleg, de nem forró tányérokra öntünk a libamájecetből, és a tetejét balzsamecetkrémmel díszítjük. Ráhelyezzük a felszeletelt melleket.

Gesztenyés burgonyapürével, gesztenyeszeletekkel és sült petrezselyemmel tálaljuk.


libamáj , galambmell , kakukkfű , konyak , olaj , balzsamecet , sherry , tokaji aszú , galamberőleves , tejszín , sült gesztenye , burgonya

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra