Bereznay Tamás receptje
2020. április 30.- 50 dkg laskagomba
- só, bors
- olaj
ZÖLD MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 3 csokor petrezselyem
- 1 db citrom lereszelt héja
- olívaolaj
- só
A petrezselymet a fokhagymával és az olajjal botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a citrom héját, és sóval ízesítjük. A laskagombát nem mossuk, csak levágjuk a szárát, nagyon forró vasserpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, és a tetejére kanalazunk a salsa verde-ből. Vargányával vagy rókagombával is készíthető.
A recept (Setas a la plancha con salsa verde) megjelent a Magyar Konyha Főzőiskola rovatában, A spanyol konyha c. cikkben.
olívaolaj , citrom , petrezselyem , fokhagyma , bors , só , laskagomba