Receptek

Vaslapon sült laskagomba zöld mártással

Bereznay Tamás receptje

2020. április 30.
  • 50 dkg laskagomba
  • só, bors
  • olaj


ZÖLD MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 csokor petrezselyem
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • olívaolaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Még könnyebb

A petrezselymet a fokhagymával és az olajjal botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a citrom héját, és sóval ízesítjük. A laskagombát nem mossuk, csak levágjuk a szárát, nagyon forró vasserpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, és a tetejére kanalazunk a salsa verde-ből. Vargányával vagy rókagombával is készíthető.

A recept (Setas a la plancha con salsa verde) megjelent a Magyar Konyha Főzőiskola rovatában, A spanyol konyha c. cikkben.



 


olívaolaj , citrom , petrezselyem , fokhagyma , bors , , laskagomba

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra