Receptek

Galambmell ropogós malacfüllel, kakukkfüves árpagyönggyel és gombákkal

Gyurik Gábor receptje

2020. július 26.
  • 10 db galambmell
  • 10 db malacfül
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 kg sertészsír
  • 50 dkg árpagyöngy
  • 1,5 l szárnyasalaplé
  • 5-6 db salotta hagyma
  • 1 cs kakukkfű
  • 30 dkg gomba
  • 5 dkg vaj
  • 0,1 dl olívaolaj
  • 1/2 l száraz fehérbor
  • 1 cs petrezselyem

ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A galambmelleket lefejtjük a mellcsontról, sózzuk, borsozzuk, tálalás előtt forró serpenyőben körbepirítjuk kevés olíván, 1-2 kakukkfűággal.

A füleket megtisztítjuk, esetleg le is pörzsöljük, ha szükséges. 80-90 °C-os zsiradékban 3,5-4 órán át konfitáljuk.

Tálalás előtt serpenyőben ropogósra sütjük.

A salotta hagymát finomra vágjuk, olíván megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az átmosott árpagyöngyöt, majd tovább pirítjuk. Amint felforrósodott, ráöntjük a fehérbort.

Ha elpárolgott a bor, felöntjük az alaplével, és puhára főzzük.

Tálalás előtt vajat és parmezán sajtot, valamint finomra vágott petrezselymet és kakukkfüvet adunk hozzá. A gombákat megtisztítjuk, daraboljuk, és forró serpenyőben minimális olívaolajjal rövid ideig hőkezeljük.


kakukkfű , gomba , galambmell , malacfül , vöröshagyma , fokhagyma , sertészsír , árpagyöngy , salotta hagyma , szárnyasalaplé , vaj , olívaolaj , száraz fehérbor , petrezselyem

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra