A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Libamellgersli rizottóval, marinált céklával

Tóth Ágnes receptje

2018. november 6.
  • 2 db 300 g-os friss libamell
  • 1 szál friss rozmaring
  • 5 dl jus
  • 5 dl libaalaplé
  • 12,5 dkg Philadelphia sajtkrém
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg gersli
  • 1 db sonkahagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl olívaolaj
  • 10 dkg teavaj
  • tengeri só, bors
  • 1 db sárga cékla
  • 1 db vörös cékla
  • 4 db zsenge répa
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 dl fehér balzsamecet
  • 10 dkg céklalevél
  • 10 dkg fűszeres pereszke
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A libamelleket gondosan megtisztítjuk, tokozzuk, majd tengeri sóval besózzuk: fél órán keresztül rajta hagyjuk, majd lesepergetjük.

Vákuumzacskóba tesszük, 62 °C-os vízfürdőben 1 órán keresztül sous vide-oljuk,

jeges vízbe kiszedjük. Sous vide-olás után a bőrét beirdaljuk, frissen őrölt borssal és rozmaringgal ízesítjük, serpenyőben ropogósra sütjük a bőrét.

Sült cékla: A céklákat gondosan megmossuk, majd tengeri sóval, olívaolajjal alufóliában, 160 °C-os sütőben megsütjük. Amikor kész, meghámozzuk, megfelelő méretűre vágjuk, fehér balzsamecettel, sóval, borssal és olívával átforgatjuk.

Gerslirizottó: A sonkahagymát finomra vágjuk, kevés olívaolajon dinszteljük, hozzáadjuk a gerslit, picit megpirítjuk, felöntjük fehérborral, elpárologtatjuk, felengedjük az alaplével, és folyamatosan elpárologtatjuk, míg a gersli félkemény nem lesz. Apránként hozzáadjuk a vajat, a Philadelphia sajtkrémet és a parmezánt.

A zsenge répákat gondosan megmossuk, majd sóval, cukorral, olívaolajjal meghintjük, sütőben készre sütjük.

A fűszeres pereszkét apró kockákra vágjuk, majd bő zsiradékban ropogósra sütjük. A kész ételre tálaljuk.


gersli , rozmaring , fehérbor , cékla , libamell , Philadelphia sajtkrém , parmezán sajt , sonkahagyma , olívaolaj , vaj , sárga cékla , vörös cékla , répa , balzsamecet , fűszeres pereszke

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra