A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Roston sült libamáj, eper-spárga saláta, bodzavinaigrette

Volenter István receptje

2019. május 10.

Libamáj
Hozzávalók:

  • 8 db 40 g-os libamájszelet
  • Maldon só
  • 100 g kukoricaliszt

Saláta
Hozzávalók:

  • 50 g salátalevél
  • 8-12 szál zöld spárga
  • 120 g eper

Vinaigrette
Hozzávalók:

  • 50 g bodzaszörp
  • 100 g extra szűz olívaolaj
  • 1 db lime leve és héja

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Libamáj elkészítése:
A májszeletek vágási felületét liszttel megszórjuk, majd lefagyasztjuk. Tálalás előtt mérsékelten forró serpenyőben mindkét felét ropogósra sütjük, majd 110 °C-os sütőben 6-7 perc alatt átmelegítjük, csak a tányéron sózzuk.

Saláta elkészítése:
A salátaleveleket jeges vízben megmossuk, szárazra centrifugáljuk. A spárgát, ha nagyon zsenge, nem hámozzuk, csak a szárát a fás résznél eltörjük, és egyenletes, nagyobb darabokra vágjuk, enyhén sós és cukros vízben leforrázzuk.

Vinaigrette elkészítése:
Az alapanyagokat tálalás előtt összekeverjük, és ezzel forgatjuk át a salátaleveleket, a spárgát és a darabolt epret.


bodza , spárga , eper , libamáj