Receptek

Rácsos linzer

Nábelek Zsófia receptje

2022. január 4.
  • 500 g liszt
  • 4 db tojássárgája
  • 250 g vaj
  • 100 g cukor
  • 1 db citrom
  • 1 zacskó sütőpor
  • 450 g lekvár (sárgabarack, szilva, ribizli)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Meggyúrjuk a tésztát: a sütőport elkeverjük a citrom levével, majd összegyúrjuk a liszttel, vajjal, cukorral és a tojássárgájával.

A tészta háromnegyedét kinyújtjuk jó ujjnyi vastagságra, a többit félretesszük. Miután beletettük a tepsibe, elsimítjuk rajta a lekvárt. A maradék tésztából keskeny csíkokat sodrunk, amit a lekvárra teszünk rácsozva.

180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg megpirul.

Szeletelés előtt hagyjuk langyosra hűlni, porcukorral meghintve tálaljuk.


liszt , tojás , vaj , sütőpor , citrom , lekvár

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra