Rosenstein Tibor receptje
2020. június 28.- 50 dkg füstölt marhaszegy
- 5 db füstölt libacomb
- 5 db tojás
- 10 dkg libazsír
- 80 dkg apró tarkabab
- 20 dkg árpagyöngy
- 20 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika
Áztassuk be hideg vízbe a babot, és egy külön edényben a füstölt húsokat pár órára. Hevítsük fel a libazsírt mély lábosban, és fonnyasszuk meg rajta az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát. Szórjunk rá pirospaprikát és borsot, és öntsük fel vízzel. Tegyük hozzá a füstölt húsokat, a babot, az árpagyöngyöt, és öntsünk hozzá még annyi vizet, hogy jól ellepje. Néha megkeverve forraljuk fel. Tegyük bele a megmosott tojásokat, majd takarjuk le egy fedővel, és toljuk a sütőbe.
Tálaláskor tegyük a babot mély tálba, a tetejére kerüljön a felszeletelt hús, a főtt, tisztított tojás és a libacomb.
füstölt marhaszegy , füstölt libacomb , tojás , libazsír , apró tarkabab , vöröshagyma , fokhagyma , árpagyöngy , pirospaprika