Receptek

Panna cotta fehér csokoládéval, mentás mézzel

Kalla Kálmán receptje

2020. július 24.
  • 7,5 dl tejszín (30%-os)
  • 40 g méz
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 200 g fehér csokoládé
  • 4 lap zselatin
  • 300 g méz
  • 2 csokor mentalevél
ADAG: 8 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A többi hozzávalót habüstbe tesszük és vízgőzön fölmelegítjük 50 °C-ra, közben a kicsavart zselatinlapokat is belekeverjük.

Hagyjuk 15 percet pihenni, finom szűrőn leszűrjük, kis fém pudingformákba töltjük, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

A mentaleveleket összevágjuk, és egy edénybe tesszük, ráöntjük a melegített mézet. Botmixerrel pürésítjük. Amikor már szép zöld a méz, átöntjük egy kisebb tálba, és pár órára félretesszük.

A tetején összegyűlt fehéres, habos réteget kanállal eltávolítjuk: alatta szép zöld színű, mentaízű mézet kapunk. A pudingformákat pár másodpercre forró vízbe mártjuk, majd a tányérokra borítjuk.

Friss gyümölcsökkel körberakjuk. Meglocsoljuk a mentás mézzel, és mentalevelekkel díszítjük. 


citrom , menta , fehér csokoládé , narancs , méz , tejszín , zselatin

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra