Segal Viktor receptje
2020. szeptember 7.- 80 dkg sertésszűz ujjnyi vastag szeletekre vágva
- 2 ek semleges olaj (napraforgó, repce, mogyoró) a hús sütéséhez
- 1 db nagyobb méretű édesburgonya héjában megsütve, felkarikázva
- 2 db közepes méretű burgonya héjában megsütve, hosszában felkarikázva
- só, bors
A FŰSZERKEVERÉK
HOZZÁVALÓK:
- 1 maroknyi bazsalikom
- 1 maroknyi menta
- 1 maroknyi petrezselyem
- 1 maroknyi turbolya
- 1/2 csokor metélőhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olívaolaj, só
A fűszerkeverékhez a friss fűszereket vágjuk durvára. A fokhagymával és a sóval tegyük egy mozsárba. Erősen nyomkodva őröljük durvára, majd több részletben adjuk hozzá az olívaolajat.
A fűszerkeveréket botmixer segítségével is elkészíthetjük. Ekkor az összes hozzávalót az olívaolajjal együtt néhány másodperc alatt durvára turmixoljuk, pulzálva, ügyelve arra, hogy ne kapjunk pépes állagot.
Egy akkora serpenyőt, amelyben a nyolc szűzérme kényelmesen elfér, szárazon felforrósítunk. Hozzáadjuk az olajat, majd a hússzeleteket. Mindkét oldalukon 1-1 percig sütjük, kérgesítjük, majd a lángot közben közepesre vesszük, és még 1-1 percig sütjük.
A még forró serpenyőben megpirítjuk a burgonyát és az édesburgonyát, majd azonnal tálaljuk a hússzeletekkel együtt.
sertésszűz , olaj , édesburgonya , burgonya , bazsalikom , menta , petrezselyem , turbolya , metélőhagyma , fokhagyma , olívaolaj