Receptek

Sertésszűz héjában sült burgonyával

Segal Viktor receptje

2020. szeptember 7.
  • 80 dkg sertésszűz ujjnyi vastag szeletekre vágva
  • 2 ek semleges olaj (napraforgó, repce, mogyoró) a hús sütéséhez
  • 1 db nagyobb méretű édesburgonya héjában megsütve, felkarikázva
  • 2 db közepes méretű burgonya héjában megsütve, hosszában felkarikázva
  • só, bors

A FŰSZERKEVERÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 1 maroknyi bazsalikom
  • 1 maroknyi menta
  • 1 maroknyi petrezselyem
  • 1 maroknyi turbolya
  • 1/2 csokor metélőhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj, só

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A fűszerkeverékhez a friss fűszereket vágjuk durvára. A fokhagymával és a sóval tegyük egy mozsárba. Erősen nyomkodva őröljük durvára, majd több részletben adjuk hozzá az olívaolajat.

A fűszerkeveréket botmixer segítségével is elkészíthetjük. Ekkor az összes hozzávalót az olívaolajjal együtt néhány másodperc alatt durvára turmixoljuk, pulzálva, ügyelve arra, hogy ne kapjunk pépes állagot.

A sertésszüzet 8 szeletre vágjuk.


Egy akkora serpenyőt, amelyben a nyolc szűzérme kényelmesen elfér, szárazon felforrósítunk. Hozzáadjuk az olajat, majd a hússzeleteket. Mindkét oldalukon 1-1 percig sütjük, kérgesítjük, majd a lángot közben közepesre vesszük, és még 1-1 percig sütjük.

A még forró serpenyőben megpirítjuk a burgonyát és az édesburgonyát, majd azonnal tálaljuk a hússzeletekkel együtt.

Bőségesen meglocsoljuk az elkészített fűszerkeverékkel.




sertésszűz , olaj , édesburgonya , burgonya , bazsalikom , menta , petrezselyem , turbolya , metélőhagyma , fokhagyma , olívaolaj