Receptek

Somlekváros linzer

Aradi Péter és Jankó Gábor (Húsos Som Társaság) receptje

2021. október 5.
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 8 dkg porcukor
  • 7 dkg darált mandula
  • csipet só
  • somlekvár
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.


A vajat simára morzsoljuk a liszttel, majd gyors, határozott mozdulatokkal belegyúrjuk a lisztet és a többi alapanyagot. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert szétesik a tészta.)

Becsomagoljuk folpackba, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.


Vékonyra kinyújtjuk, és kerek pogácsaszaggatóval kis köröket szúrunk ki.

Egy sütőlapra sütőpapírt teszünk, bevajazzuk és rátesszük a korongokat. 6-8 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd a korongokat párosával összetapasztjuk somlekvárral.




liszt , vaj , tojás , darált mandula , somlekvár

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra