A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szarvasgombás libamájterrine

Galgóczi Gábor receptje

2019. november 4.
  • 2 kg libamáj
  • 20 g himalájai só
  • 24 g tengeri só
  • 100 ml tokaji aszú
  • 50 ml Hennessy
  • szarvasgomba tetszés szerint
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
Az aszút és a Hennessyt összeöntjük, és 5 ml-re beforraljuk. A májmasszát szétterítjük, a két só keverékével megszórjuk, ügyelve, hogy egyenletesen ízesítsük, majd ráöntjük a bor és a párlat redukcióját.

Szobahőmérsékleten, lefóliázva, 1 órát érleljük, majd szarvasgombával rétegelve terrine-formába töltjük.

84 °C-os sütőben, 65 °C-os maghőmérsékletig vagy 100 °C-os sütőben vízfűrdőben 25-30 percig sütjük.


libamáj , tokaji aszú , , szarvasgomba , Hennessy

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra