Barna Ádám receptje
2020. július 15.PARADICSOMTERRINE
HOZZÁVALÓK:
- 400 g hámozott fürtös paradicsom
- 150 ml paradicsomvíz
- 10 g pektin
- 2 g ánizs
- 1 db csillagánizs
- só
TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:
- 1 csokor zöld fűszer (turbolya, tárkony, porcsin, édeskömény)
- 50 g málna
- 30 g málnapüré
- 50 g kovászolt édeskömény
A paradicsomvizet fölmelegítjük, hozzáadjuk az ánizst és csillagánizst, majd folpackkal lefedve 1 órát áztatjuk, leszűrjük és felfőzzük a pektinnel. A paradicsomot daraboljuk majd kb. 1/4-ére aszaljuk, hozzáadjuk a paradicsomvizet, összeforraljuk, majd formába töltve kidermesztjük.
TÁLALÁS:
A paradicsomterrine-t daraboljuk, a zöldfűszer-salatákkal, málnával, málnapürével és az édesköménnyel tálaljuk.
paradicsom , paradicsomvíz , pektin , ánizs , csillagánizs , turbolya , édeskömény , porcsin , málna , tárkony , málnapüré , kovászolt édeskömény