Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást és a sütőport, és jól összedolgozzuk.
A tésztát három részre osztjuk.
A tepsit kivajazzuk, a gyúródeszkát meglisztezzük, az első adag tésztát 35×30 cm méretűre kinyújtjuk, a tepsire fektetjük. Gazdagon megkenjük lekvárral, megszórjuk darált dióval és cukorral.
Kinyújtjuk a második lapot, ráfektetjük a töltelékre. Ezt a lapot is megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és cukorral.
A harmadik lapot 2-2 cm-rel nagyobbra nyújtjuk, mint az előző lapokat. Ráfektetjük a süteményre, és a túllógó szegélyt körben lenyomkodjuk, hogy a töltelék sütés közben ne folyjon ki.
A süteményt kb. 1 órát meleg helyen pihenni hagyjuk, majd a tetejét villával alaposan átszurkáljuk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A sütit lassú tűzön sütjük, amíg a teteje világos piros nem lesz (ez kb. 15-20 perc), majd kihűtjük.
A csokit vízgőzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, az olajat és a cukrot, és a süteményre öntjük. Elsimítjuk és hagyjuk megdermedni.
Széleit levágjuk, és a tésztát kb. 2×4 cm-es rombusz vagy téglalap alakú szeletekre vágjuk.