Receptek

Ordagolyó karfiolkrémmel

Frideczky András receptje

2021. március 16.
  • 400 g karfiol
  • 120 g orda sajt
  • 100 g kenyérmorzsa
  • 80 g főtt burgonya
  • 80 g finomliszt
  • 50 g póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 g snidling
  • 20 g gyömbér
  • 3 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 3 szál kakukkfű
  • 20 g kacsazsír
  • frissen őrölt bors
  • tengeri só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük, és a vékony karikára vágott póréhagymával, fokhagymával együtt megfőzzük. Hozzáreszeljük a gyömbért, és leturmixoljuk.

Sütőben vagy serpenyőben magas hőfokon addig sütjük a paprikát, amíg a héja megfeketedik (kb. 10 perc). Nejlonzacskóba vagy fóliába tekerjük, és néhány perc pihentetés után óvatosan lehúzzuk a héját.

Az orda sajtot, a főtt burgonyát áttörjük, hozzákeverünk 1 db egész tojást, a kacsazsírt, a zöld fűszerek és a finomliszt felét. Sózzuk, borsozzuk, és 4 gombóccá gyúrjuk. Lobogó, sós vízben kifőzzük, majd úgy bundázzuk, hogy a zöld fűszerek másik felét a kenyérmorzsába aprítjuk, majd bő olajban kisütjük a sajtgolyókat.

Tálaláskor a karfiolkrémre tesszük a megsült sajtgolyót, a tetejére szórjuk a csíkokra vágott sült paprikát és a pirított újhagymát.


karfiol , orda sajt , burgonya , póréhagyma , fokhagyma , gyömbér , tojás , snidling , petrezselyem , újhagyma , kápia paprika , kakukkfű , kacsazsír , kenyérmorzsa , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra