A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sonkával töltött tészta dinnyével és aszalt paradicsommal

Tivadar György receptje

2018. július 17.
  • 25 dkg liszt (00)
  • 25 dkg liszt (BL 55)
  • 5 db tojás
  • 15 g olívaolaj
  • 10 dkg pármai sonka
  • 1 db sárgadinnye
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • só, bors
  • 10 dkg lágy kecskesajt
  • 3 dkg snidling
  • 1 dl olívaolaj
  • 15 dkg natúr joghurt
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
A kétféle lisztet összekeverjük a tojásokkal és 2 evőkanál olívaolajjal: addig gyúrjuk, amíg homogén állagú nem lesz, majd fóliázzuk és hűtőbe tesszük egy órára. A töltelékhez a kecskesajtot összekeverjük a darabokra vágott sonkával és a snidlinggel, sózzuk, borsozzuk.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kör alakú kiszúróval korongokat formázunk belőle. A tölteléket a korongok közepére halmozzuk, majd a szélüknél fogva összehajtjuk, és felhasználásig lisztezett tálcán hűtőben tároljuk.

A sárgadinnyét nyersen leturmixoljuk, hozzáadjuk a joghurtot, és csomómentesre keverjük. A tésztákat sós, lobogó vízben néhány perc alatt készre főzzük, és a langyosított sárgadinnyemártásra halmozzuk.


joghurt , pármai sonka , kecskesajt , paradicsom , sárgadinnye

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra