Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje
2020. július 25.- 50 dkg újhagyma, finomra vágva
- 1 csapott mk cukor
- 1 ek tárkonyecet
- 5 cl olívaolaj (esetleg szőlőmag- vagy kukoricaolaj)
- 10 g tárkonylevél, finomra vágva
- 10 g bazsalikomlevél, finomra vágva
- 10 g gyömbér, finomra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 1/2 chili paprika, kimagozva, finomra vágva
- 1 dl zöldségalaplé (vagy víz)
- csipet só
A hagymabefőttet csavaros fedelű befőttesüvegbe töltjük, felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk.
A lekvár sokféleképpen variálható, a lényeg a néhány alkotóelem: hagyma, nagyon kevés cukor, és (szintén kevés) savas folyadék, ami lehet fehér- vagy vörösbor, vagy bármilyen ecetféle. A fűszerezés is lehet teljesen egyéni.
(A képen látható lekvár lilahagymából készült.)
tárkonyecet , újhagyma , olívaolaj , tárkonylevél , bazsalikomlevél , zöldségalaplé , gyömbér , fokhagyma , chili paprika