Receptek

Gesztenyés kelkáposzta-főzelék ropogós burgonyával

Kun Péter receptje

2021. január 19.
  • 4 db egész burgonya
  • 1 dl olvasztott vaj
  • 1 ek kacsa- vagy libazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg burgonya kockákra vágva
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 1 dl tejföl
  • só, bors
  • 2 dl víz
  • 5 dkg gesztenyemassza

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Az egész, héjas burgonyákat beirdaljuk kb. 2 milliméterenként. Tepsibe tesszük, egy csipet sóval meghintjük, és az olvasztott vajjal meglocsoljuk.

120 ºC-on sütőben 60 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.


Közben a felkockázott vöröshagymát zsírban dinszteljük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, és még 5 percig együtt dinszteljük.

A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk és félretesszük. A maradékot felaprítjuk és hozzáadjuk a burgonyához.

Lassú tűzön 10 percig tovább főzzük.


Utána hozzáadjuk a vizet, a tejfölt és a gesztenyét. Sózzuk, borsozzuk, és még 15 percig lassú tűzön főzzük. Miután kész, egy botmixerrel selymesre dolgozzuk. A kelkáposzta külső leveleit kevés zsíron egy csipet sóval lepirítjuk.

Tálalás:
Kiöntjük egy tányérra a főzeléket, beletesszük a beirdalt, ropogósra sült burgonyát, és a lepirított kelkáposzta-leveleket feltekerve.


vaj , libazsír , vöröshagyma , kelkáposzta , burgonya , gesztenyemassza , tejföl