Kun Péter receptje
2021. január 19.- 4 db egész burgonya
- 1 dl olvasztott vaj
- 1 ek kacsa- vagy libazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg burgonya kockákra vágva
- 1 kis fej kelkáposzta
- 1 dl tejföl
- só, bors
- 2 dl víz
- 5 dkg gesztenyemassza
Az egész, héjas burgonyákat beirdaljuk kb. 2 milliméterenként. Tepsibe tesszük, egy csipet sóval meghintjük, és az olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Közben a felkockázott vöröshagymát zsírban dinszteljük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, és még 5 percig együtt dinszteljük.
A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk és félretesszük. A maradékot felaprítjuk és hozzáadjuk a burgonyához.
Utána hozzáadjuk a vizet, a tejfölt és a gesztenyét. Sózzuk, borsozzuk, és még 15 percig lassú tűzön főzzük. Miután kész, egy botmixerrel selymesre dolgozzuk. A kelkáposzta külső leveleit kevés zsíron egy csipet sóval lepirítjuk.
Kiöntjük egy tányérra a főzeléket, beletesszük a beirdalt, ropogósra sült burgonyát, és a lepirított kelkáposzta-leveleket feltekerve.
vaj , libazsír , vöröshagyma , kelkáposzta , burgonya , gesztenyemassza , tejföl