A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Pondicherry borsos teafagylalt

Segal Viktor receptje

2019. január 22.
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 4 dkg cukor
  • 1 db csillagánizs
  • 4 szem zöld kardamom
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 2 ek fekete tealevél
  • 1 tk egész indiai pondicherry bors
  • csipet só

MENTÁS KEKSZMORZSA
HOZZÁVALÓK:

  • 4 tk vajas keksz
  • 1 tk mentalevél
  • 1 tk sótlan mogyoró
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tejszínt forráspontig melegítjük a csillagánizzsal, a kardamommal, a reszelt gyömbérrel, a tealevelekkel, a pondicherry borssal és a csipet sóval. A tojássárgáját habverővel, fehéredésig keverjük a cukorral. Lassan hozzáöntjük a forró tejszínt. Átszűrjük. Egy akkora lábasban, amelynek a tetején kényelmesen elfér egy keverőtál, vizet forralunk. Az edény alja semmiképpen ne érjen a vízhez. A tálba öntjük a tojásos krémet, majd állandó keverés mellett, vízgőz fölött krémesre sűrítjük.

Hűtjük, majd fagylaltgépben (vagy tepsibe öntve, félóránként átkeverve, 4-6 óra alatt) készre fagyasztjuk. A friss mentaleveleket aprítógépben ledaráljuk a mogyoróval és a keksszel. Tálaláskor a maradék pondicherry borsot durvára törjük, és megszórjuk vele a fagylaltot.


kardamom , mogyoró , indiai pondicherry bors , fekete tealevél , mentalevél , csillagánizs

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra