Bereznay Tamás receptje
2024. október 11.Sütni való burgonya
Kotányi sültburgonya-fűszerek
olaj
A burgonyát készíthetjük sütőben vagy olajban. Előbbihez egy lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A burgonyát vágjuk hasábokra vagy cikkekre, forgassuk össze nagyon kevés olajjal és sóval, terítsük szét a tepsin, és 230 fokos sütőben, egyszer-kétszer megrázogatva, 25 perc alatt süssük aranybarnára. A sütőből kivéve forgassuk össze a Kotányi sültburgonya-fűszerkeverékkel. Ha olajban készítjük, először 140 fokos olajban süssük 12–14 percig, majd vegyük ki és süssük ropogósra 180 fokos olajban. Csepegtessük le, sózzuk és forgassuk össze a Kotányi sültburgonya-fűszerkeverékkel. Az édesburgonyához inkább a sütőben sült változatot válasszuk.