Receptek

Sült burgonya

Bereznay Tamás receptje

2024. október 11.

Sütni való burgonya

Kotányi sültburgonya-fűszerek

olaj





ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A burgonyát készíthetjük sütőben vagy olajban. Előbbihez egy lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A burgonyát vágjuk hasábokra vagy cikkekre, forgassuk össze nagyon kevés olajjal és sóval, terítsük szét a tepsin, és 230 fokos sütőben, egyszer-kétszer megrázogatva, 25 perc alatt süssük aranybarnára. A sütőből kivéve forgassuk össze a Kotányi sültburgonya-fűszerkeverékkel. Ha olajban készítjük, először 140 fokos olajban süssük 12–14 percig, majd vegyük ki és süssük ropogósra 180 fokos olajban. Csepegtessük le, sózzuk és forgassuk össze a Kotányi sültburgonya-fűszerkeverékkel. Az édesburgonyához inkább a sütőben sült változatot válasszuk.

sült krumpli , sültkrumpli

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek