Receptek

Tejfölös-morzsás rakott zöldbab

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2021. június 29.
  • 50 dkg vaj- vagy ceruzabab
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 6 dkg reszelt sajt
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.


A zöldbab száras végét lecsippentjük, a csúcsos végét nem kell levágni. Sós vízben megfőzzük, úgy, hogy maradjon kissé roppanós. A főzővízbe hagymát és egy gerezd fokhagymát teszünk.

Egy hőálló tálat kivajazunk, beleteszünk egy réteg zöldbabot, megszórjuk zsemlemorzsával, és elosztunk rajta 1 dl tejfölt.

A tetején szépen elrendezzük a zöldbab másik felét. A maradék 2 dl tejfölt kikeverjük 2 egész tojással, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, valamint a reszelt sajttal.

A zöldbab tetejére öntjük, és 30 percig sütjük, amíg a teteje megpirul.


bab , vöröshagyma , fokhagyma , zsemlemorzsa , tejföl , tojás , szerecsendió , sajt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra