Receptek

Mentás csokoládétorta őszibarackkal

Csomós András receptje

2020. augusztus 7.

(24 cm-es formához)
HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg zabkeksz
  • 17,5 dkg vaj
  • 5 dkg mandula
  • 40 dkg 60-70%-os csokoládé
  • 40 dkg habtejszín
  • 1 db tojás
  • 3 ág friss menta
  • 1 db vaníliarúd
  • 30 dkg őszibarack
  • 1,5 dl száraz pezsgő
  • 1 db citrom
  • porcukor


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kekszet összetörjük, a vajat pedig felkockázzuk, 5 dkg-ot félreteszünk. A hideg vajat összegyúrjuk az összetört zabkeksszel és a felaprított mandulával.

Egy 24 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, és ebben terítjük el a tésztát egyenletesen.

185 °C-ra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük, majd lehűtjük.

A tejszínt felfőzzük, és ha forr, beledobjuk a mentát (pár levelet félretehetünk a tálaláshoz). Pár perc alatt összefőzzük, ha langyosra hűlt, lefedjük fóliával és 3 órára félretesszük.

A csokoládét óvatosan felmelegítjük vízgőz felett. Hozzáadjuk a maradék vajat, illetve a leszűrt tejszínt.

Addig kevergetjük óvatosan, míg egységes krém állaga lesz.

Ekkor belekeverjük a tojást, és 70 °C-ra felmelegítjük. A kihűtött tortaformára öntjük, majd

12-24 órára behűtjük.

Az őszibarackot meghámozzuk és felcikkezzük. A citrom levét kevés porcukorral elkeverjük, és hozzáöntjük a száraz pezsgőt. Ebbe a lébe áztatjuk a barackcikkeket.

Behűtjük, majd tálalásnál a torta mellé adjuk.


zabkeksz , vaj , mandula , étcsokoládé , habtejszín , tojás , menta , vaníliarúd , őszibarack , citrom , porcukor , száraz pezsgő

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra