Receptek

Feketegyökér-leves füstölt tokhallal

Tivadar György receptje

2020. július 20.
  • 1 kg feketegyökér
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 20 dkg füstölt tokhalfilé
  • só, bors
  • 1 dl olívaolaj
  • friss kapor
  • 1 db citrom

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A hagymát olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a fehérbort és elpárologtatjuk belőle az alkoholt. A feketegyökeret megpucoljuk, és hozzáadjuk a hagymához. Felöntjük vízzel (ha van, akkor alaplével) és a tejszínnel, majd fűszerezzük. Puhára főzzük és összeturmixoljuk.

Tálalásnál vékonyra vágott tokhalat és friss kaprot teszünk a tetejére.


feketegyökér , tejszín , vöröshagyma , fehérbor , tokhalfilé , olívaolaj , kapor , citrom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra