A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Rebarbarás morzsasüti

Nábelek Zsófia receptje

2019. május 22.
  • 100 g zabpehely
  • 50 g kókuszcukor (vagy barna cukor)
  • 100 g vaj
  • 75 g liszt
  • 3 szál rebarbara
  • 200 g eper
  • 1 db citrom héja
  • 2 ek cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A hideg, felkockázott vajat összedolgozzuk a liszttel, egy csipet sóval, a zabpehellyel és a cukorral, amíg morzsás állaga nem lesz. Tíz percre hűtőbe tesszük.

Közben a rebarbarákat megtisztítjuk – hámozni nem szükséges –, kétcentis darabokra vágjuk, és összekeverjük az ugyanekkorára szeletelt eperrel. Hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, átfogatjuk, és egy edénybe simítjuk.

A tetejét egyenletesen megszórjuk a morzsával – nem baj, ha nem fedi mindenhol tökéletesen, sütés közben szétterül. 170 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna lesz, az oldalán pedig felbugyog a sült gyümölcsszósz. Langyosan a legjobb magában, egy kanálnyi jéghideg tejszínnel vagy fagylalttal.


citrom , eper , zabpehely , rebarbara , kókuszcukor , vaj , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra