Receptek

Szőlő eltéve

Segal Viktor receptje

2021. augusztus 17.
  • 1/2 kg szőlő
  • 20 dkg ibolya- vagy nádcukor
  • 1 dl fehérborecet
  • 6 dl víz
  • 1 db egész fahéj
  • 2 szegfűszeg
  • 1 tk szecsuáni bors
  • 1 csipet szerecsendió

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A vizet az ecettel és a fűszerekkel felforraljuk (érdemes fűszereszacskóba tenni a fűszereket). Ráöntjük a szőlőszemekre, és

12 órán át állni hagyjuk.


Leszűrjük, majd a levet a cukorral együtt addig forraljuk, amíg szirupszerű lesz.

A szőlőszemeket kompótosüvegbe tesszük, és ráöntjük a szirupot.



szőlő , fehérborecet , nádcukor , szecsuáni bors , fahéj , szegfűszeg , szerecsendió