Receptek

Rácz ponty

Soltész Gábor (Sárga Borház) receptje

2020. augusztus 2.
  • 4 db pontypatkó
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 4 db paradicsom
  • 4 db tv paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 db főtt burgonya
  • 2 dl tejföl
  • fűszerpaprika, só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Készítünk egy finom ízes (kicsit csípős) lecsót.

A pontypatkókat (fontos, hogy tiszai hal legyen!) leöntjük a fűszerpaprikás tejföllel, majd 180 °C-os sütőben 20 percig sütjük, a 4 db főtt burgonyát a hallal együtt pirítjuk.

A megszokott tálalástól eltérően nem rétegezzük a sütőtálba, hanem külön-külön helyezzük a tányérra.


pontypatkó , vöröshagyma , paradicsom , tv-paprika , hegyes erős paprika , füstölt szalonna , burgonya , tejföl , fűszerpaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra