Várvizi Péter receptje
2021. december 29.- 40 dkg marhaoldalas
- 60 g vaj
- 60 ml olívaolaj
- 2 ág kakukkfű
- 1 g bors
- 4 g só
BBQ MARHA ALAPLÉ
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg marha alaplé
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 1 db chili
- 42 g gyömbér
- 3 db babérlevél
- 130 g barna cukor
- 9 gerezd fokhagyma
- 50 g paradicsomecet
- 50 g vörösborecet
- 6 szál kakukkfű
- 30 csepp füstölt tabasco
- 10 szem fekete bors
- 10 szem zöld bors
- 5 g nagy szemű tengeri só
- 30 dkg burgonya
- 2 g só
- 300 ml étolaj
BBQ mártás: helyezzük a hozzávalókat egy edénybe, majd főzzük mindaddig, amíg 1/5-re nem sűrűsödik.
Ezen a hőfokon süssük további 30 percig és fejezzük be a sütést 140 °C-on további 90 perc alatt.
A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk cikkekre és 180 °C-os olajban süssük meg. Ha a burgonya elkészült, sózzuk.
TÁLALÁS:
A nagyobb kockákra vágott oldalast forró serpenyőben olívaolajon és vajon pirítsunk körbe. Majd adjuk hozzá a BBQ mártást és forró serpenyőben alaposan forgassuk át benne a húst. Helyezzük a tányérra a húst, és tegyük mellé a sült burgonyát.
marhaoldalas , kakukkfű , alaplé , vaj , olívaolaj , csili , gyömbér , sűrített paradicsom , tabasco , fokhagyma , babérlevél , vörösborecet , paradicsomecet , burgonya