Receptek

BBQ magyar tarka oldalas sült burgonyával

Várvizi Péter receptje

2021. december 29.
  • 40 dkg marhaoldalas
  • 60 g vaj
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 g bors
  • 4 g só

BBQ MARHA ALAPLÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg marha alaplé
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 1 db chili
  • 42 g gyömbér
  • 3 db babérlevél
  • 130 g barna cukor
  • 9 gerezd fokhagyma
  • 50 g paradicsomecet
  • 50 g vörösborecet
  • 6 szál kakukkfű
  • 30 csepp füstölt tabasco
  • 10 szem fekete bors
  • 10 szem zöld bors
  • 5 g nagy szemű tengeri só
  • 30 dkg burgonya
  • 2 g só
  • 300 ml étolaj

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

BBQ mártás: helyezzük a hozzávalókat egy edénybe, majd főzzük mindaddig, amíg 1/5-re nem sűrűsödik.

A marhaoldalast süssük 220 °C-os sütőben 15 percig, majd vegyük le a hőmérsékletet 180 °C-ra.


Ezen a hőfokon süssük további 30 percig és fejezzük be a sütést 140 °C-on további 90 perc alatt.

Amikor a hús elkészült, fejtsük le a bordacsontokról és nagyobb darabokra kockázzuk fel.


A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk cikkekre és 180 °C-os olajban süssük meg. Ha a burgonya elkészült, sózzuk.

TÁLALÁS:

A nagyobb kockákra vágott oldalast forró serpenyőben olívaolajon és vajon pirítsunk körbe. Majd adjuk hozzá a BBQ mártást és forró serpenyőben alaposan forgassuk át benne a húst. Helyezzük a tányérra a húst, és tegyük mellé a sült burgonyát.


marhaoldalas , kakukkfű , alaplé , vaj , olívaolaj , csili , gyömbér , sűrített paradicsom , tabasco , fokhagyma , babérlevél , vörösborecet , paradicsomecet , burgonya

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra