Somogyi Károly receptje
2020. július 20.- 2 kg sertéslapocka
- 1 kg savanyú káposzta
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
A sertéslapockát nagyobb, körülbelül 15 dkg-os darabokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, majd ezen a zsíron a pecsenyéket több részletben pirosra sütjük. Hozzáadjuk a félkarikára vágott hagymát, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve pároljuk.
Eközben a savanyú káposztát, ha szükséges, átmossuk, kissé feldaraboljuk, majd amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a káposztát és a fokhagymát.
Kevés vízzel felengedjük, hogy szaftosabb legyen, és lefedve készre pároljuk.
sertéslapocka , savanyú káposzta , vöröshagyma , füstölt szalonna , fokhagyma