Receptek

Káposztás hús

Somogyi Károly receptje

2020. július 20.
  • 2 kg sertéslapocka
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A sertéslapockát nagyobb, körülbelül 15 dkg-os darabokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, majd ezen a zsíron a pecsenyéket több részletben pirosra sütjük. Hozzáadjuk a félkarikára vágott hagymát, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve pároljuk.

Eközben a savanyú káposztát, ha szükséges, átmossuk, kissé feldaraboljuk, majd amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a káposztát és a fokhagymát.

Kevés vízzel felengedjük, hogy szaftosabb legyen, és lefedve készre pároljuk.


sertéslapocka , savanyú káposzta , vöröshagyma , füstölt szalonna , fokhagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra