A hagymát és a zöldségeket apró kockákra vágjuk. A sertéshúst 2x2 centiméteresre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Lábasban olajat forrósítunk, a sertéshúst több részletben megpirítjuk, és szűrőkanállal tálra szedjük. A visszamaradt zsiradékban a hagymát és a zöldségeket megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és pár perc után felöntjük alaplével.
Közepes lángon 20 percig főzzük, majd nagy lángon elfőzzük a levét.
Hozzáadjuk a húst, felöntjük a sörrel és annyi alaplével, hogy ellepje, ízesítjük sóval, borssal és a babérlevéllel. A tetejét befedjük a rozskenyérrel, amiről a héját előzőleg levágtuk. Fedő alatt közepes lángon, időnként megkeverve készre főzzük. Héjában sült burgonyával és savanyú káposztával tálaljuk.