A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szász sörös sertésragu

Bereznay Tamás receptje

2018. május 10.
  • 80 dkg sertéslapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb szál sárgarépa
  • 10 dkg zellergumó
  • 2 szelet rozskenyér
  • 2 ek paradicsompüré
  • 1/2 l világos sör
  • 1 l alaplé
  • 3-4 db babérlevél
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 1 dl olaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A hagymát és a zöldségeket apró kockákra vágjuk. A sertéshúst 2x2 centiméteresre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Lábasban olajat forrósítunk, a sertéshúst több részletben megpirítjuk, és szűrőkanállal tálra szedjük. A visszamaradt zsiradékban a hagymát és a zöldségeket megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és pár perc után felöntjük alaplével.

Közepes lángon 20 percig főzzük, majd nagy lángon elfőzzük a levét.

Hozzáadjuk a húst, felöntjük a sörrel és annyi alaplével, hogy ellepje, ízesítjük sóval, borssal és a babérlevéllel. A tetejét befedjük a rozskenyérrel, amiről a héját előzőleg levágtuk. Fedő alatt közepes lángon, időnként megkeverve készre főzzük. Héjában sült burgonyával és savanyú káposztával tálaljuk.




bors , babérlevél , sör , zeller , répa , vöröshagyma , sertéslapocka , rozskenyér , paradicsompüré , alaplé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra